По искане на Окръжна прокуратура – Плевен бе задържан 38-годишен за опит за убийство

10 Май 2024 г.

Окръжна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, по което С.И., на 38 години, е обвинен за престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.  Той е привлечен в качеството на обвиняемо лице, за това, че на 06.05.2024 година в град Койнаре, умишлено се опитал да умъртви И.Т., на  61 години.

В хода на разследването е установено, че вечерта на 06.05.2024 година С.И. и И.Т. били гости в дома на техни познати в град Койнаре. Тъй като обвиняемият проявил негативно отношение към пострадалия, бил помолен да напусне. Когато С.И. си тръгнал, причакал на улицата И.Т. и му нанесъл две прободно-прорезни рани, които проникнали в гръдната кухина. Оставил пострадалия да лежи на земята и си тръгнал. По-късно И.Т. бил открит в безпомощно състояние и откаран в Спешно отделение, където му е оказана медицинска помощ.

Окръжен съд – Плевен  е приел доводите на Окръжна прокуратура - Плевен, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че С.И. е извършил престъплението, за които е привлечен като обвиняемо лице. Съдът е счел, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши ново  престъпление и е постановил спрямо него най–тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.

До настоящия момент са разпитани редица свидетели и са назначени необходимите експертизи. Открит и иззет е ножът, с който е извършено престъплението. Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Плевен.