Окръжна прокуратура-Плевен привлече като обвиняеми и задържа за срок до 72 часа двама мъже за държане на наркотични вещества с цел разпространение

16 Декември 2022 г.

Окръжна прокуратура град Плевен наблюдава досъдебно производство,  по което в качеството на обвиняеми са привлечени  Х.Д. на 41 години и К.Ц. на 24 години, за престъпление по чл.  354а, ал.2, т.4, вр. ал.1, вр. чл. 29, б. „б“ от НК, а Х.Д. и за престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

На 14.12.2022  година Х.Д. и К.Ц. се движели в град Плевен с лек автомобил. Около 17:20 часа им била извършена полицейска проверка. При извършен обиск на двете лица и претърсване в лекия автомобил, управляван от Х.Д., били намерени и иззети редица наркотични вещества. Последвало претърсване и в дома на Х.Д., при което били намерени и иззети други наркотични вещества, както и самоделна пушка с една цев, оптичен мерник и заглушител. Иззетите наркотици са  40.647 грама марихуана, 34.147 грама метамфетамин, 35.813 грама амфетамин и 41 грама екстази.

Двамата обвиняеми са осъждани, като деянията са осъществени в условията на опасен рецидив.

Задържани са за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Плевен да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо тях.

Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен.