Окръжна прокуратура – Плевен ръководи досъдебно производство за трудова злополука в гр. Червен бряг

28 Октомври 2022 г.

Окръжна прокуратура – Плевен образува и ръководи досъдебно производство по чл. 123, ал. 1 от НК по повод смъртта на мъж, настъпила  при трудова злополука.

На 28.10.2022 година, около 10,50 часа, бил получен сигнал на тел. 112, за това, че в град Червен бряг мъж е затрупан със земна маса  при извършване на ремонтни дейности.

При строителство с цел изграждане на дъждовен колектор по бул. „Европа“,  мъж на 51 години, който е работел на обекта без трудов договор, слязъл в изкоп, където е бил затрупан със значителна по обем земна маса и загинал на място.

Строителството е извършвано в изпълнение на проектът на Община град Червен бряг, а изпълнител по него е търговско дружество.

Образуваното по случая досъдебно производство е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжа прокуратура - Плевен. Към момента е извършен оглед на местопроизшествие и са разпитани свидетели.

При разследването ще бъдат изяснени всички причини и обстоятелства, при които е настъпила злополуката, в това число допуснати ли са нарушения на правила за охрана на безопасността на труда, довели до настъпилата смърт.