29 Юли 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен обвиняемите за убийство на 44 годишен мъж от село Еница бяха задържани под стража

Сподели

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд – Плевен  арестува  И.А. на 32 години и А.А. на 37 години.

В хода на разследването те  двамата, от първоначално заподозрените в съпричастност към престъплението пет лица , са  привлечени в качеството на обвиняеми, за това, че на 26.07.2022 година в с.Еница, обл. Плевенска, в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили( мъж на 44 години, като деянието е извършено с особена жестокост – чрез нанасяне на удари с нож в тялото – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, във вр. с чл.115, във вр. с чл.20, ал.2 от НК.

За това престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Окръжен съд – Плевен  е приел доводите на Окръжна прокуратура - Плевен, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че И.А. и А.А. са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми. Съдът е счел, че е налице реална опасност лицата да се укрият или да извършат  престъпления и е постановил  спрямо тях най –тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред АС-Велико Търново.