Окръжна прокуратура-Плевен привлече като обвиняема и задържа 23- годишна жена за опит за умишлено убийство

9 Май 2022 г.

Окръжна прокуратура - Плевен наблюдава досъдебно производство за опит за убийство, започнато с първо действие по разследването – оглед на местопроизшествие в частен дом. 

На 06.05.2022 година, около 05.55 часа е получен сигнал за пострадал мъж, с прободна рана в областта на врата, постъпил в ЦСМП – гр. Д.Митрополия.

Според събраните до момента доказателства е установено, че на 06.05.2022 година в гр. Д.Митрополия, е направен опит умишлено да бъде умъртвен 32- годишен мъж. В резултат на незабавно проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването е установен извършителят на деянието, а именно - Р.И. на 23 години, която живеела с пострадалия Х.А. на семейни начала. Двамата били в дома на мъжа и консумирали алкохол. Между тях възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа, при която Р.И.  нанесла прободна рана  в областта на врата на Х.А.

Р.И. е привлечена в качеството на обвиняема за престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал.1 от НК. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години. Р.И. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен и е внесено искане в Окръжен съд-Плевен за вземане на марка за неотклонение задържане под стража.

Предстои разглеждане на делото. Разследването по случая продължава.