6 Януари 2022 г.

Районна прокуратура - Плевен задържа за срок до 72 часа петима от участниците в масов побой в село Радомирци, общ. Червен бряг

Сподели

Във връзка с възникналите на 04.01.2022 година масов побой и вандалски прояви в село Радомирци, обл. Плевенска, при които са били причинени материални щети и средна телесна повреда на едно лице, Районна прокуратура – Плевен е образувала две досъдебни производства.

В резултат на проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването са установени лицата, причинили средна телесна повреда на 48-годишния Г. Г. Това са И. Я. на 39 години, П.П. на 34 години, Л.П. на 41 години, Г.Я. на 53 години и П.П. на 43 години. Всички те са привлечени в качеството на обвиняеми лица за извършено престъпление по чл. 129, ал.2, вр. ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК.

С постановления на наблюдаващият прокурор при Районна прокуратура - Плевен, ТО-Червен бряг, петимата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, в който срок прокуратурата ще внесе в Районен съд - Червен бряг искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Поради нарасналото напрежение в селото, на 05.01.2022 г. в град Червен бряг е проведена работна среща между ръководството на Окръжна и Районна прокуратура град Плевен, Областна Дирекция на МВР и РУ-Червен бряг, при която са били набелязани мерки за противодействие на последващи противообществени и престъпни прояви в селото, както и координиране работата по разследването. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.