По обвинение на Софийска районна прокуратура е предаден на съд мъж за шофиране след употреба на наркотични вещества и държане на такива без надлежно разрешително

16 Декември 2022 г.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 39-годишен мъж, обвинен за шофиране след употреба на наркотични вещества и държане на такива без надлежно разрешително.

На 24.10.2021 г. около 19,40 часа, обвиняемият В.В. шофирал лек автомобил марка „Опел“ по ул. „Илия Бешков“ в гр. София, когато бил спрян за полицейска проверка. Обвиняемият бил видимо нервен и полицаите му направили „Дръг Тест 5000“, който отчел положителен резултат за опиати. В.В. е придружен до болница, където му е направено изследване, което отчело, че е шофирал след употреба на метадон, тетрахидроканабинол и хероин. По време на проверката в колата на обвиняемия е открит хероин с общо нетно тегло 0,12 грама.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 343б, ал. 3 от НК и по чл. 354а, ал. 5 вр. ал. 3, т. 1 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Делото срещу В.В. ще продължи в Софийски районен съд.