Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, шофирал след употреба на три вида наркотични вещества

14 Декември 2022 г.

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 31-годишен мъж, шофирал след употреба на три вида наркотични вещества в условията на продължавано престъпление.

На 27.01.2022 г. около 01,20 часа, обвиняемият Д.Д. шофирал лек автомобил марка „Пежо“ по ул. „Кенали“ в гр. София, когато бил спрян за полицейска проверка. Полицаите му направили „Drug test 5000“, който отчел положителен резултат за канабис. На обвиняемия е съставен акт и му е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство. Д.Д. отказал да даде проба за изследване в болница. Около 21, 25 часа на същия ден полицаи отново спрели Д.Д., докато шофирал по ул. „Опълченска“ в гр. София. Направили му „Drug test 5000“, който отчел, че Д.Д. е шофирал след употреба на амфетамин и метамфетамин и с отнета шофьорска книжка. Обвиняемият отново отказал да се тества в болница.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Делото срещу Д.Д. продължава в Софийски районен съд.