Софийска районна прокуратура внесе искане в съда за изменение на мярката на неотклонение на В.М., обвинен за престъпления, извършени в гр. Перник

2 Ноември 2022 г.

Софийска районна прокуратура внесе искане в Софийски районен съд за изменение на мярката на неотклонение, наложена спрямо В.М., обвинен за три престъпления, извършени в гр. Перник .

В.М. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 09.04.2022 г. около 04,00 часа в близост до детска площадка в гр. Перник, е нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ. На 11.06.2022 г. около 14,00 часа в близост до заведение в гр. Перник, В.М. е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК  и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. Обвиняемият беше задържан под стража.

На 27.10.2022 г. Софийски градски съд определи спрямо В.М. мярка за неотклонение „домашен арест“.  

След постъпило писмо в Софийска районна прокуратура от Областна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и репортаж в медиите, в който В.М. твърди, че е нарушил мярката за неотклонение „домашен арест“ като е излизал, наблюдаващ прокурор внесе искане в съда за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.