Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж, нанесъл средна телесна повреда на жена в условията на домашно насилие

12 Октомври 2022 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 50-годишен мъж, нанесъл средна телесна повреда на жена.

На 08.10.2022 г. около 17,30 ч. във вход на кооперация на ул. „Странджа“ в гр. София, обвиняемият И.С., чрез нанасяне на ритници в областта на десния крак на Д.Б., с която живеел на семейни начала, й причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дясна подбедрица. Деянието е извършено в условията на домашно насилие – предшествано е от системно упражняване на физическо и психическо насилие спрямо жената.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а, вр. чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 10 години.

Предвид възможността И.С. да се укрие или да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.