Софийска районна прокуратура обвини и задържа двама мъже за причинена средна телесна повреда

20 Юли 2022 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже на 41 и 51 години, причинили телесна повреда на мъж.

На 18.07.2022  г. около 15,50  часа на бул. “Сливница”  в гр. София, обвиняемите В.А. и Н.Б. нанесли множество удари с юмруци и с метален капак от кофа за боклук в областта на главата и лицето на М.М. Вследствие на ударите му причинили средна телесна повреда, изразяваща се в травма на главата, счупване на долната челюст и на носните кости.

Пострадалият е заявил, че до конфликта се стигнало, след като им е направил забележка.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131а, вр. чл. 129 ал. 2 вр. ал. 1,вр. чл. 20 ал.2, вр. ал.1 вр. чл. 29 ал. 1 б. „А“ и б. „Б“ от НК. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като В.А. и Н.Б. са осъждани на „лишаване от свобода“ ефективно за тежки умишлени престъпления.

Предвид възможността да се укрият и да извършат друго престъпление обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.А. и Н.Б.