Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, шофирал след употреба на наркотични вещества и причинил катастрофа с пострадал

22 Юни 2022 г.

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 31-годишен мъж, шофирал след употреба на наркотични вещества и причинил катастрофа с пострадал.

На 19.02.2020 г. около 02,30 ч., обвиняемият К.Д. управлявал товарен автомобил марка „Тойота” по ул. ”Цар Асен I” в гр. София, когато нарушил правилата за движение по пътищата, като не пропуснал движещия се по път с предимство от ул. "Солунска" към бул. "Витоша" лек автомобил марка „Опел“, управляван от Р.А. В следствие на което реализирал пътнотранспортно произшествие и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на Р.А., изразяваща се в счупване на голямопищялната кост на дясната подбедрица.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3, б. А, пр. 2 вр. ал. 1, б. "Б", пр. 2 , вр. чл. 342, ал.1, пр. 3 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи. Химикотоксикологична експертиза е установила, че преди деянието К.Д. е употребил наркотични вещества – тетрахидроканабинол.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в Софийски районен съд.