Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж, нанесъл телесна повреда и се заканил с убийство на жена в условията на домашно насилие

31 Май 2022 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 40-годишен мъж за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда на жена в условията на домашно насилие.

На 17.05.2022 г. около 21,00 часа в жилище в ж.к. „Красно село“ в гр. София, обвиняемият С.П. се заканил с убийство на Е.В., като държейки нож й казал „Ще те убия“ и това заканване би могло да възбуди у жената основателен страх за осъществяването му.

На 29.05.2022 г., обвиняемият С.П. нанесъл удари на Е.В. и й причинил лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане на дясната ушна мида и контузия на лявата предмишница . Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 5а вр. чл. 130, ал. 1 НК и по чл. 144, ал. 3 вр. ал. 1 НК.

Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.П.