Мъж, шофирал мотопед без регистрационен номер и след употреба на наркотични вещества, отива на съд по обвинение на Софийска районна прокуратура

16 Май 2022 г.

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 42-годишен мъж, шофирал мотопед без регистрационен номер и след употреба на наркотични вещества.

На 22.05.2021 г. около 11.30 часа, обвиняемият К.С. шофирал мотопед по бул. „Добринова скала” в гр. София, когато бил спрян от полицаи за проверка. Мотопедът, който шофирал обвиняемият, не бил регистриран по надлежния ред - нямал регистрационен номер. На К.С. е направен тест за наркотици, който отчел положителни резултати.След това обвиняемият е придружен до болница, където му направили изследване. Резултатите отчели, че К.С. е шофирал след употреба на хероин, морфин, кодеин и метадон.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 343б, ал. 3 от НК и по чл. 345, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Предстои делото срещу К.С. да продължи в Софийски районен съд.