По обвинение на Софийска районна прокуратура мъж е осъден на затвор за грабеж

4 Май 2022 г.

По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор 43-годишен мъж за извършен грабеж, при който е употребена сила.

На 05.06.2021 г. около 03,00 часа в района на кръстовището на ул. „Дякон Игнатий“  с ул. „Стефан Караджа“ в гр. София, обвиняемият Е.С. e отнел златна верижка с кръст на стойност 720 лв. и златна верижка тип „Картие“ на стойност 1080 лв., или двете на обща стойност 1800 лева, от владението на Г.Ц. с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – издърпал бижутата от врата на мъжа и го съборил на земята.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. В хода на разследването е са разпитани свидетели и са направени експертизи, който сочат Е.С. за автор на деянието.

Обвиняемият е признал вината си и след споразумение, одобрено от Софийски районен съд, на Е.С. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от  1 година и 3 месеца, което следва да се изтърпи при първоначален „общ“ режим.  Обвиняемият е възстановил сумата от 1800 лева на пострадалия.

Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.