Софийска районна прокуратура задържа до 72 часа мъж за грабеж над малолетно момче, при който са използвани сила и заплаха

4 Май 2022 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишен мъж за грабеж над малолетно момче, при който са използвани сила и заплаха.

На 02.05.2022 г. около 12,05 часа в подлез при бул. „Ботевградско шосе“ в гр. София, обвиняемият М.Р. е издърпал чантичка, в която имало сумата от 10 лева от ръцете на малолетно момче и му изкрещял : „Пусни или ще те пребия в този ъгъл“.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Деянието е извършено няколко месеца след като обвиняемият е бил в изпитателен срок след присъда за идентично престъпление.

Предвид опасността М.Р. да извърши друго престъпление или да се укрие, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои утре , 05.05.2022 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.