18 Април 2022 г.

По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор и глоба мъж за държане на наркотици

Сподели

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор и глоба е осъден 37-годишен мъж за държане на наркотични вещества.

На 26.09.2018 г. около 19,00 часа в апартамент в ж.к. „Студентски град” в гр. София, обвиняемият С.Д. е държал без надлежно разрешително наркотично вещество- коноп с тегло 30,05 грама на стойност 180,30 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2, т.1, пр.1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи. По време на деянието обвиняемият е бил в изпитателен срок от предходна присъда.  

Софийски районен съд призна С.Д. за виновен по повдигнатото му обвинение, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 4000 лева. На основание чл. 68, ал. 1 от НК на обвиняемия е наложено да изтърпи и наказанието от предходното осъждане – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и глоба в размер на 3000 лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.