По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъден рецидивист на 4 години затвор за кражба

13 Април 2022 г.

По обвинение на Софийска районна прокуратура на затвор е осъден 39-годишен мъж за кражба, извършена в условията на опасен рецидив.

На 21.11.2019 г. около 15,00 ч. от зъболекарски кабинет в ж.к. „Младост 1“, гр. София, обвиняемият Б.Б. откраднал портмоне на стойност 33 лева,  съдържащо сума в размер на 2300 лева от владението на В.Н. Обвиняемият отишъл да си запише час при В.Н. за преглед. След като записала час, зъболекарката продължила да работи с пациент с гръб към Б.Б. Той взел портмонето от чантата й и си тръгнал. Обвиняемият е осъждан два пъти на „лишаване от свобода“ ефективно за идентични деяния.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.196, ал.1, т.1,вр.чл. 194, ал.1,вр.чл.29, ал.1, б.“А“ и б.“Б“ от НК. В хода на разследването са събрани доказателства, сочещи Б.Б. за автор на деянието.

Софийски районен съд призна Б.Б. за виновен по повдигнатото му обвинение, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.