4 Април 2022 г.

Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж, заканил се с убийство на съпругата си

Сподели

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 34-годишен мъж, заканил се с убийство на съпругата си.

На 01.04.2022 г. около 18,00 часа в жилище на ул. „Евлия Челеби“ в гр. София, обвиняемият А.А. се заканил с убийство на Е.А., като я дърпал за косата и й казал: „Ще те смачкам, до сега те търпях, ще те убия ти казвам“. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.144, ал.3, вр. ал. 1 от НК, което се наказва с „лишаване от свобода“ в срок до 6 години. В хода на разследването е установено, че А.А. системно упражнява физическо и психическо насилие срещу Е.А.,  за което има неприключило наказателно производство срещу него.

Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои днес, 04.04.2022 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А.