Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, нанесъл телесни повреди на две лица и се заканил с убийство в условията на домашно насилие

30 Март 2022 г.

Софийска районна прокуратура предаде на съд 38-годишен мъж, нанесъл телесни повреди на жена и детето й, след това се заканил и че ще убие жената.

На 19.04.2021 г. във времевия интервал между 21,00 ч. и 23,00 ч. в къща в ж.к. „Факултета“, гр. София, обвиняемият А.М. хванал ръцете на малолетната Ц.И., извил ги зад гърба й, стиснал ги и ги издърпал нагоре, като по този начин й причинил средна телесна повреда.

На 26.04.2021 г. около 00, 00 ч. в същата къща обвиняемият нанесъл удари с отвертка и дървена дръжка за парцал по тялото и удари с ръце по лицето на М.И. В следствие на ударите й причинил лека телесна повреда. След това А.М. се заканил с убийство на М.И. като й казал: „Ще те убия бавно и мъчително!“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Деянията са извършени в условията на домашно насилие.

Образувано е досъдебно производство за престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 4 вр. чл. 129, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК, по чл. 131, ал.1, вр, ал. 5а, вр. чл. 130, ал.1 от НК и по чл. 144, ал. 3, вр. с ал. 1 от НК. В хода на разследването са проведени разпити, от които станало ясно, че М.И. и обвиняемият са имали връзка и многократно са се разделяли, тъй като обвиняемият ревнувал жената и често упражнявал психически и физически тормоз спрямо нея.

Предстои делото срещу А.М. да продължи в Софийски районен съд.