28 Март 2022 г.

По обвинение на Софийска районна прокуратура на затвор е осъден мъж за противозаконно присвояване на електрически велосипеди

Сподели

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор 34-годишен мъж, който противозаконно е присвоил електрически велосипеди.

За времето от 14.10.2019 г. до 30.10.2019 г. в гр. София, при условията на продължавано престъпление с 4 деяния обвиняемият М.М. противозаконно присвоил 4 електрически велосипеда, каска и 2 зарядни устройства на обща стойност 8938, 21 лева, собственост на дружествата „Е.“ и „Е-М.Б.“. Обвиняемият наемал електрическите велосипеди чрез договори за наем. След това ги продавал в заложна къща в гр. София.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 206, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат М.М. като автор на деянията.

Софийски районен съд призна М.М. за виновен по повдигнатото му обвинение, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.