По обвинение на Софийска районна прокуратура на съд отива жена, присвоила пари и съставила неистински документи за кредити

15 Февруари 2022 г.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 37-годишна жена, която присвоила пари от бързи кредити, отпускани на хора без тяхното знание чрез неистински документи.

В периода от 29.02.2020 г. до 21.08.2020 г. в гр. София при условията на продължавано престъпление – с 4 деяния, обвиняемата Б.И. противозаконно присвоила сума в общ размер от 2750 лева, собственост на фирма за бързи кредити.

Обвиняемата съставила неистински договори с 4 лица за отпускане на заем и ги предоставяла на кредитната фирма, за която работела. След това парите били давани на Б.И., която трябвало да ги предоставя на хората, поискали кредит. В хода на разследването се оказало, че горепоспоменатите лица не са кандидатствали за отпускане на бърз кредит и че обвиняемата се е подписвала вместо тях и е присвоявала парите.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 206, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК и по чл. 309, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Предстои делото срещу В.И. да продължи в съда.