По обвинение на Софийска районна прокуратура на затвор е осъден рецидивист за опит за кражба

15 Декември 2021 г.

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е осъден 52-годишен мъж, направил опит за кражба в условията на опасен рецидив.

На 23.05.2021 г. около 14,30ч. в апартамент в ж.к. „Западен парк“ , гр. София, обвиняемият Р.Г. се опитал да открадне дамска чанта с портфейл с пари, очила, ключ и дистанционно устройство за алармена система за автомобил марка „Опел“ , всичките вещи на обща стойност 299,20 лв. от владението на П.Р. Опитът останал недовършен, тъй като обвиняемия бил задържан на място в апартамента от жената, чиято собственост била чантата, и нейния съпруг.  Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемият е осъждан многократно за кражби.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.196, ал.1, т.1, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.29, ал.1, б. „а“ и  б. „б“ във вр. с чл.18, ал.1 от НК.

Обвиняемият е признал вината си и след споразумение, одобрено от Софийски районен съд, е осъден на „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца, при първоначален „строг“ режим.

Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.