6 Декември 2021 г.

Софийска районна прокуратура обвини и задържа четирима мъже за кражба от офис на мобилен оператор

Сподели

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима мъже за взломна кражба от офис на мобилен оператор.

На 06.12.2021 г. в 04.30 часа на ул. „Тодорини кукли“ в гр. София, обвиняемите А.И.,Т.Г. и Б.И. чрез разрушаване на входна стъклена врата на търговски център и още една на офис на мобилен оператор, откраднали 32 комплекта слушалки, 6 смарт часовника, 5 мобилни телефони, 11 комплекта, съдържащи телефон и аксесоар, зарядно устройство, 2 кутии със слушалки и 1 кутия с електронно устройство от владението на С.М. Докато тримата били в офиса, обвиняемият А.Г. стоял встрани от търговския център, давал им указания по радиостанция и наблюдавал за полиция. 

За извършване на кражбата е използван лек автомобил марка „Фолксваген“ с поставени на него регистрационни табели от друго моторно-превозно средство.

Срещу четиримата мъже е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1, т.3 и т.4, вр.  чл. 194, ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от НК. При А.Г. престъплението е извършено в условията на повторност, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за идентично деяние, а при Т.Г. е извършено при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан ефективно за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ не по-малко от една година.

Предвид опасността четиримата да извършат ново престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.