Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняем за грабеж

24 Юни 2020 г.

На 24.06.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Юлиан Д.  за това, че е отнел чужди движими вещи - сумата от 200 /двеста/ лева в брой, от владението на В. Д., с намерение противозаконно да ги присвои,  като употребил за това сила - нанесъл удари с метален чук в областта на краката на В. Д. - престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

Обвиняемият Юлиан Д. и В. Д. се познавали, като и двамата живеели в гр.София, ж. к. „Люлин“. На 14.12.2019 г. Юлиан Д. се обадил на В. Д. и поискал двамата да се срещнат. В. Д. се съгласил.  На същата дата, около 23.00 ч., Юлиан Д. и В. Д. се срещнали до блока, в който В. Д. живеел. Без да даде каквото и да е обяснение на В. Д., обвиняемият извадил метален чук и започнал да нанася удари в областта на краката му. В. Д. паднал на земята, а обвиняемият продължил да му нанася удари с металния чук. След като прекратил нанасянето на удари, Юлиан Д. се навел към В. Д., бръкнал в суитчера му и извадил парична сума в размер на 200 лева, която отнел. Тези действия на обвиняемия били възприети от А. З. - приятелка на В. Д., която се намирала на балкона на жилището си. А. З. отишла да помогне на В. Д. Междувременно Юлиан Д. напуснал мястото на извършеното престъпление.

По случая било образувано досъдебно производство, спрямо обвиняемия Юлиан Д. била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои делото срещу него да продължи в съда.