Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа обвиняем за грабеж

23 Юни 2020 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу обвиняемия Ангел А. за това, че:

На 22.06.2020 г., около 13.00 ч., в гр. София, на надлез между ж. к. „Люлин“ и кв. „Филиповци“, е отнел чужда движима вещ – 1 брой велосипед, от владението на П. В., с намерение противозаконно да го присвои, като е употребил за това сила /ударил шамар на П. В. и издърпал колелото от ръцете му/ - престъпление по чл. 198 ал. 1, пр. 1 от НК. За извършеното от обвиняемия престъпно деяние се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.

В хода на разследването е установено, че Ангел А. е осъждан, като настоящото деяние е извършил в изпитателния срок на условно осъждане. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 23.06.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Ангел А. за срок до 72 часа. На 26.06.2020 г. ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия.