Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем за хулиганство

12 Юни 2020 г.

На 12.06.2020 г. Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ангел П. за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – псувал и обиждал полицейските служители И.И., Н.Т., Ц.Д. и Т.Т. и замахнал  с тесла с цел да удари полицейския служител Ц.Д., като деянието представлява опасен рецидив- престъпление по чл. 325, ал. 5 вр. ал. 1 вр. чл. 29 ал. 1 б. „А“ от НК.

На 09.03.2019 г., около 13:30 ч., дежурни полицаи при Зонално жандармерийско управление София - И.И., Н.Т., Ц.Д. и Т.Т.  били изпратени от оперативен дежурен на 03 РУ-СДВР на адрес в гр. София, ул. „Рижки проход“, по сигнал за агресивно лице със секира, което буйствало и заплашвало  намиращите се в района граждани. Пристигайки на място полицейските служители установили обвиняемия Ангел П., който държал в дясната си ръка тесла. Те се приближили на около два метра от  него и Ц.Д. му разпоредил да пусне теслата на земята, при което обвиняемият започнал да псува и да обижда полицейските служители, след което замахнал с теслата с цел да удари полицейския служител Ц.Д. Деянието Ангел П. е извършил при условията на опасен рецидив, след като бил осъден за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК. Ангел П. бил задържан и отведен в 03 РУ-СДВР.

По случая било образувано досъдебно производство, установено било, че обвиняемият Ангел П. е осъждан. Спрямо него била взета мярка за неотклонение „Подписка“. Предстои наказателното производство срещу него да продължи в Софийски районен съд.