По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо рецидивист за кражба

29 Май 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура подсъдимият Валентин Ш. е осъден за това, че:

На 31.12.2018 г. в гр. София, на бул. „Никола Мушанов“, от помещение /използвано като автосервиз/, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот /счупено стъкло на прозорец и изкъртена метална решетка на същия/, отнел чужди движими вещи на обща стойност 466,42 лева, от владението на С.Г., собственост на същия, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои,  като посоченото по–горе деяние е извършено при условията на опасен рецидив, след като Валентин Ш. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по – малко от една година и след като е бил осъждан два или повече пъти  на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер. Престъплението е квалифицирано по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и б. „Б“ от НК.

С присъда на Софийски районен съд от 26.05.2020 г., подсъдимият Валентин Ш. е признат за виновен по повдигнатото му обвинение и му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, при първоначален строг режим.

Присъдата на Софийски районен съд може да бъде обжалвана пред Софийски градски съд.