Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем за хулиганство

18 Май 2020 г.

   На 18.05.2020 г. Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Николай В. за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно отправил към М.Е., Г.Е. и В.Г. обиди, отправил закана по отношение на В.Г., като деянието се отличава с изключителна дързост, тъй като е осъществено в присъствието на униформени полицейски служители от 01 РУ-СДВР, на публично място, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените правила за поведение в обществото – престъпление по чл. 325, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.

   Ресторант „М.“ е разположен на партер в жилищна сграда, находяща се в гр. София, ул. „Лидице“. В посочената жилищна сграда на 1-ви етаж живее В.Г., в друго жилище на 1-ви етаж живеят Г.Е. и М.Е. От ресторанта често се чувала силна, която смущавала живущите на етаж 1. На 11.03.2020 г., вечерта, музиката от ресторант „М.“ също била силна, поради което в 22.10 ч. В.Г. подал сигнал на тел. 112, а в 22.30 ч. Г.Е. подал сигнал на тел. 112. Около 23.00 ч. на мястото пристигнали полицейски служители при 01 РУ-СДВР. По това време в ресторант „М.“ се намирали обвиняемият Николай В. и негови приятели. Работното време на ресторанта било приключило в 22.30 ч., но те останали в заведението. Николай В. бил употребил алкохол и изглеждал видимо пиян. Полицейските служители се приближили към ресторанта, представили се и поискали от Николай В. да предостави личната си карта за проверка.  Той отказал и заявил, че му е писнало от проверки и че ще пребие всички от квартала. В същото време Г.Е., М.Е. и В.Г. също излезли пред ресторанта, за да обяснят на полицейските служители за възникналия проблем. Когато Николай В. ги видял се ядосал и обръщайки се последователно към всеки един от тях, им отправил на висок глас следните закани: „ще ти изям гръкляна”, „ще те пребия“, „ще стане страшно, не знаете кой съм и кого познавам..“. След това Николай В. се обърнал към В.Г. и му отправил закана с думите „ще те утрепам, ще те убия“. Въпреки отправените от полицейските служители предупреждения към обвиняемия да прекрати поведението си, той станал още по-агресивен. Опитал се да удари с юмруци М.Е. и В.Г., но не успял, тъй като Г.Е. и полицейските служители му попречили. Тогава полицейските служители пристъпили към задържане на обвиняемия, който бил отведен в 01 РУ-СДВР.

   По случая било образувано досъдебно производство, установено било, че Николай В. е осъждан. Спрямо него била наложена мярка за неотклонение „Гаранция в пари“. Предстои делото да продължи в съда.