Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама обвиняеми за побой и отправяне на закани с убийство

15 Май 2020 г.

На 14.05.2020 г., Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемите Ангел Й. и Денис Й. за извършване на престъпления от общ характер.

Ангел Й., на 36 години, е обвинен в това, че на 12.10.2019 г., около 16:00 часа в с.Негован, местност „Чепински път“, се е заканил на Т.П. с убийство, като му крещял „Ще те заколя! Ще те убия! Ще ти избия зъбите! На баща ти му стигна, ще стигне и на тебе!“ и това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. с ал. 1 от НК и за това, че чрез нанасяне на удар с глава в лицето на Т.П. му е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в оток, охлузване и кръвонасядане на лявата половина на челото, оток и кръвонасядане на носната пирамида, с травматичен кръвоизлив от носа, реализираща „временно разстройство на здравето, неопасно за живота“, като леката телесна повреда е причинена по хулигански подбуди /в присъствието на други лица - включително и жандармеристи, без основателна причина, при пълно пренебрежение към установения законов ред, телесната неприкосновеност и достойнството на пострадалия Т.П./ - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. с чл. 130, ал. 1 от НК.

Денис Й., на 26 години, е обвинен в това, че на 12.10.2019 г. около 16:00 часа, в с.Негован, местност „Чепински път“, е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - крещял на Т.П. „Ти на отворен ли ще ми се правиш, бе! Какво правиш тука! Ще ти избия зъбите!“, псувал го, бутал го с ръце, хванал и скъсал ръкава на ризата му - престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК и се е заканил на Т.П. с убийство, като му крещял „Ще те заколя! Ще те убия!“ и това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. с ал. 1 от НК.

Разследването по случая продължава под ръководството на Софийска районна прокуратура.