Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа две лица за извършен от тях грабеж на лек автомобил

5 Август 2019 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

 - На 30.07.2019 г., около 22:00 часа, в гр. София, в близост до езеро в кв. „Долни Богров“, е била отнета чужда движима вещ – лек автомобил марка „Опел“, модел „Корса“, от владението на С., с намерение противозаконно да бъде присвоена, като за това е употребена заплаха – към пострадалия била отправена заплашителна реплика: „Дай ключа от колата, ще те утрепам бе!“

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са А. Димитров, на 24 години и Б. Буй, на 27 години, които са действали като съучастници. Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, дежурен прокурор е постановил задържане на двамата обвиняеми за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането им в сградата на СРС на 06.08.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.