Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за причинено ПТП столицата, от което е последвала средна телесна повреда

27 Юни 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура e приключено разследването по досъдебно производство, водено срещу обв. Георги Стоянов, за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „Б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 НК (нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на МПС, последвано от причиняване по непредпазливост на телесна повреда)

С внесен от СРП на 27.06.2018 г. обвинителен акт, Стоянов е обвинен в това, че на 14.09.2017 г., около 11.30 часа, в гр. София, бул. „Цар Борис III“, при  управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Рено”, модел „Клио”, е нарушил правилата за движение по пътищата, установени в Закона за движението по пътищата, при което реализирал ПТП с мотоциклет, управляван от пострадалия О. В резултат на това, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на О., изразяваща се в счупване на кост на левия крак, в областта на ходилото.

Предстои делото срещу Стоянов да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.