На 22.06.2018 г. Софийска районна прокуратура задържа лице, извършило кражба от магазин вчера

22 Юни 2018 г.

   Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

   На 21.06.2018 г., около 12.40 часа, в гр. София, магазин „Теранова“, находящ се на ул. „Пиротска“, чрез използване на техническо средство – клещи, е направен опит да бъдат отнети чужди движими вещи – риза и панталон, от владението на управителя на търговския обект, без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като опитът е останал недовършен – извършителят е спрян за проверка пред магазина и впоследствие задържан от служители на СДВР.

   В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Александър Георгиев. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“, вр. чл. 18, ал. 1 НК.

   Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и с оглед обстоятелството, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 24.06.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.