Софийска районна прокуратура задържа 64-годишният Димитър Радославов, извършил блудствени действия спрямо 8-годишно дете

15 Март 2018 г.

   Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че Димитър Радославов, е извършил блудствени действия по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст.

   Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че Димитър Радославов, на 13.03.2018 г., около 19.00 часа, в гр. София, ж.к. „Връбница-2“, на етажна площадка на кооперацията, в която живеел, е извършил блудствени действия по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – 8 годишната И. Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 149, ал. 1 НК.

   Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на Радославов за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 16.03.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.