Софийска районна прокуратура задържа четири лица, извършили грабеж, отличаващ се с изключително висока степен на обществена опасност

14 Март 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че Михаела Михайлова, Зоро Данг Хоанг, Димчо Стефанов и Мая Станчева, на 28.02.2018 г., в гр. София, ул. „Тодорини кукли“ 47, в съучастие, като извършители, са отнели чужди движими вещи.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че Михаела Михайлова, Зоро Данг Хоанг, Димчо Стефанов и Мая Станчева, на 28.02.2018 г., в гр. София, ул. „Тодорини кукли“ 47, в съучастие, като извършители, са отнели чужди движими вещи - мобилен телефон марка „I phone 6“ и сумата от 700 лева, от владението на М., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила – Михайлова извадила нож и след това удряла по гърдите пострадалия; Стефанов също извадил нож и го опрял в областта на гърлото на М., заплашвайки го, че  „ако не даде парите ще го убие“; след което всички извършители затиснали М. върху леглото, а Зоро Данг Хоанг му нанесъл удари с ръце в областта на тялото и главата.

Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, наблюдаващият прокурор е постановил задържането им  за срок до 72 часа, след изтичането на които те ще бъдат приведени в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.