По споразумение на Софийска районна прокуратура е наложено наказание „лишаване от свобода“, за взломна кражба на авточасти от депо

13 Март 2018 г.

По споразумение на СРП, подсъдимият Мирослав Янков е осъден за това, че на 05.01.2017 г., за времето около 09.30 ч. до около 10.30 ч., в с. Казичене, местност „През Искъра”, от депо за авточасти втора употреба, стопанисвано от фирма „А.” ООД, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот (срязване на метална ограда на депото) и чрез използване на техническо средство (неустановено техническо средство с помощта на което е срязал оградата на депото), е направил опит да отнеме чужди движими вещи. 

По споразумение на СРП, подсъдимият Мирослав Янков е осъден за това, че на 05.01.2017 г., за времето около 09.30 ч. до около 10.30 ч., в с. Казичене, местност „През Искъра”, от депо за авточасти втора употреба, стопанисвано от фирма „А.” ООД, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот (срязване на метална ограда на депото) и чрез използване на техническо средство (неустановено техническо средство с помощта на което е срязал оградата на депото), е направил опит да отнеме чужди движими вещи – врати и капаци за автомобили (втора употреба), съхранявани в описаното депо, от владението на В. С., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои; като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини /действията му били забелязани от свидетеля Я.). Описаното деяние съставлява престъпление по чл. 195, ал.1, т.3 пр.2 и т.4 пр.2, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.18, ал.1 от НК.

На подсъдимия Янков е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца, при първоначален общ режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.