По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора мъж е осъден на 3 години затвор за грабеж от таксиметров автомобил

13 Февруари 2024 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора мъж е осъден на 3 години затвор за грабеж от таксиметров автомобил

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден И.Ч, на 18 г. Той е признат за виновен за това, че на 06.06.2023 г. в гр. Казанлък, е отнел чужди движими вещи от владението на Д.С., на 43 г., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила. Престъплението е квалифицирано по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 6 юни 2023 г. И.Ч. наел такси от автогара София до гр. Казанлък. По време на пътуването употребил алкохол. Когато стигнал до гр. Казанлък, шофьорът намалил скоростта, а И.Ч. внезапно му нанесъл юмручни удари в областта на главата, взел от таблото очилата на пострадалия и парична сума от автомобила и избягал. Пострадалият сигнализирал на тел. 112.

Районен съд – Казанлък е наложил на И.Ч. наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият e признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства. Той е осъждан. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.