По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден мъж на 1 г. и 6 м. затвор за притежание на наркотични вещества

11 Март 2024 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Д.А., на 29 г. Той е признат за виновен за това, че на 29.11.2023 г. в гр. Казанлък без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество - марихуана,  установено по надлежния ред с протокол за физико-химическа експертиза - престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

На 29.11.2023  г. в гр. Стара Загора, около 20 ч., полицейски служители установили Д.А., който държал в себе си марихуана. Той заявил пред тях, че зелената тревистата маса представлява марихуана и е за негова лична употреба.

Районен съд-Стара Загора е наложил на Д.А. наказание в размер на 1 г. и 6 м. лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 2000 лева. Той е осъждан и преди за държане на наркотични вещества. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.