Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за нанасяне на средна телесна повреда в условията на домашно насилие

1 Април 2024 г.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Н.Д на 36 г., за това, че на 29.03.2024 г. в с. Хан Аспарухово, общ. Стара Загора, причинил на пострадалата 33-годишна жена средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота, като деянието е извършено в условията на домашно насилие. Престъплението е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 5а вр. 129, ал. 1 вр. ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 29.03.2024 г. около 23 ч. пострадалата 33-годишна жена е станала обект на насилие от Н.Д., с когото съжителствала на семейни начала. Между двамата възникнал спор и Н.Д, ѝ нанесъл удар с нож в крака, което е довело до временна опасност за живота на пострадалата. Обвиняемият Н.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои, Районна прокуратура-Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.