По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 4 г. затвор за измама

26 Юли 2023 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 4 г. затвор за измама

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Р.А., на 58 г., за това, че в периода  от 16.05 до 11.06.2022 г. в гр. Стара Загора и в гр. Казанлък, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, е възбудил и поддържал заблуждение у различни граждани, че може да достави месо на изгодна цена, с което е причинил имотна вреда в размер на 400 лв.  - престъпление по чл.211, вр. с чл.29, ал.1 б.“а“ вр.с чл.26 ал.1 от Наказателния Кодекс.

Районен съд – Казанлък е наложил на Р.А. наказание от 4 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване след проведено съкратено съдебно следствие. Подсъдимият е признал извършеното.

Установено е, че в период от няколко дни Р.А. посещавал различни търговски обекти, където се срещал с хора и при разговор с тях им се представял за бизнесмен и обещавал, че може да им достави месо на цени по-ниски от пазарните. Поискал заявеното количество да му бъде заплатено предварително, като от трима граждани е взел предплата общо за сумата от 400 лв. След като не получили поръчаното месо, клиентите се усъмнили и потърсили Р.А на място, където той твърдял, че работи, но разбрали, че такъв офис не съществува.

Р.А. е осъждан за измами. Присъдата не е влязла в законна сила подлежи на обжалване.