Трафикант на мигранти, шофирал след употреба на наркотици без свидетелство за управление на МПС, е с наложено наказание

18 Май 2023 г.

С наложено наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 5 200 лева приключи дело срещу Б.С., обвинен от Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, за извършени от него четири престъпления.

На 02.02.2023 г. в с. Аспарухово, област Монтана, Б.С. с цел имотна облага противозаконно подпомогнал чужденци да преминат в страната в нарушение на закона, като ги превозвал с товарен автомобил. В управляваното от него превозно средство са били открити високорискови наркотични вещества – коноп и амфетамин, държани от него незаконно.

Обвиняемият шофирал след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство, както и в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия, с което Б.С. се е признал за виновен.

Определението на съда, с което му е наложено наказанието, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.