На съд за нарушена заповед за защита от домашно насилие по внесено в съда предложение на Районна прокуратура – Монтана

27 Април 2020 г.

Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на А.М. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК.

По гражданско дело на Районен съд - Монтана била издадена заповед за защита от домашно насилие, според която на обвиняемия А.М. е било забранено да приближава А.А. и децата си П.К. (на 21 години) и Д.К. (на 20 години). Той нямал право да се намира на разстояние по-малко от 50 метра от жилището им, както и местоработата, местата им за отдих и социални контакти.

Въпреки това, вечерта на 05.01.2020 г. той дошъл в дома им в с. Владимирово. Възникнал скандал. Д.К., която по същото време била навън, била уведомена по телефон, че баща й се опитва да посяга на майка й. Момичето веднага се прибрало у дома. След като една от дъщерите на обвиняемия подала сигнал на телефон 112, той се отправил към дома си. Пристигналият на място полицейски екип го задържал за срок до 24 часа по Закона на МВР.

Предстои производството да продължи в съда.