Обвиняеми за побой на младежи в парк „Слънчевата градина“ в гр. Монтана са предадени на съд

18 Февруари 2020 г.

Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на М.К. и Г.Г., обвинени за извършено от тях престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 20 от НК.

Около 19 ч. на 05.07.2017 г. обвиняемият Г. бил с малката си дъщеря в парк „Слънчевата градина“ в гр. Монтана, със съоръжения за скейтборд наоколо. Имало много други почиващи –родители с деца и младежи.

В един момент едно от момчетата – Д.Й., при движение със скейта закачил детето на Г. Двамата паднали. Това предизвикало агресивна реакция от страна на бащата на момичето, който се нахвърлил с юмруци върху младежа, удрял го, скъсал му фланелка. Намесили се намиращи се наоколо свидетели, като държали ръцете и краката му, за да спре да удря пострадалия.

Недоволен от случилото се Г.Г. се заканил да повика свои приятели, „за да видят те какво ще стане“, което и сторил. След няколко минути на мястото пристигнали двама от тях и веднага се насочили към младежите. Нападнали ги ожесточено с юмруци. При сбиването се хвърляли велосипед и детска тротинетка.

Намиращи се в парка жени и деца започнали да викат и молят мъжете да спрат, но това не ги спряло. Побоят бил прекратен, след като нападателите забелязали, че едно от момчетата изпаднало в тежко състояние. Не след дълго пристигнал патрулен автомобил и линейки, пострадалите били откарани в болнично заведение.

Предстои делото за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди срещу К. и Г. да продължи в съда.