27 Януари 2020 г.

Участник в телефонни измами е предаден на съд от Районна прокуратура - Монтана

Сподели

Районна прокуратура – Монтана е предала на съд С.Г. по обвинение за извършено от него престъпление – въвеждане в заблуждение с цел имотна облага.

         На 13.02.2019 г., в гр. Монтана, обвиняемият участвал в телефонна измама, в резултат на която пострадал жителят на града – Л.Л. Мъжът бил въведен в заблуждение от лице, представило му се като служител на полицията. Било му заявено, че трябва да съдейства за залавянето на телефонни измамници, като за това следвало за събере всички пари и златни накити, с които разполага. В изпълнение на дадените му инструкции той оставил до контейнер за смет срещу жилището си 4000 лева, 2605 евро, два чифта златни обеци и една монета от 20 франка тип „Наполеон“. Общият размер на причинената на Л. вреда е 9656,34 лева.

         Седмица по-късно обвиняемият С.Г. направил опит, в съучастие с неустановено по делото лице, да измами мъж от гр. Лом. По аналогичен начин той бил убеждаван, че трябва да остави всичките си спестени пари в размер на 3000 лева и златни накити до контейнер за разделно събиране по ул. „Александър Стамболийски“ в града. Опитът за измама останал недовършен.

         Предстои наказателното производство срещу Г. да продължи в съда.