По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Д., обвинен в отправяне на закана с убийство на жена

31 Май 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Д. Той е обвинен за това, че се е заканил с убийство на 49-годишна жена, като заканата е предизвикала основателен страх за осъществяването й. Престъплението е осъществено на 14.01.2021 година в град Бургас. То е квалифицирано по чл. 144, ал. 3, вр. aл. 1 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е отправил словесни закани спрямо пострадалата. След извършване на престъплението той се е укрил и е бил обявен за общодържавно издирване. Н.Д. е с обременено съдебно минало. Търпял е ефективни наказания „лишаване от свобода“. Последното от тях е за престъпление осъществено през 2020 година. Н.Д. е извършил хулигански действия при управление на МПС, което е довело до преследване на управлявания от него автомобил от полицейски служители по две от централните пешеходни улици в град Бургас.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.