Наложиха ефективни наказания от по две години „лишаване от свобода“ спрямо две лица, подсъдими за извършване на кражба

27 Януари 2021 г.

Наложиха ефективни наказания от по две години „лишаване от свобода“ спрямо С.Г. и К.К. Те са признали вината си за това, че противозаконно отнели чужди движими вещи – златни накити, техника и аксесоари на обща стойност 3 575 лева. Кражбата е осъществена на 09.11.2020 година от апартамент в ж.к. „Изгрев“, гр. Бургас. Престъплението е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3 и т.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.„а“ и „б“ от НК, тъй като престъплението е извършено условията на опасен рецидив, а двамата подсъдими са действали като съизвършители.

По време на разследването е установено, че обвиняемите са проникнали в апартамента, използвайки техническо средство – „трошач за секретни патрони“. Така успели да счупят заключващия механизъм на входната врата. Обвиняемите са задържани при проведена специализирана полицейска операция, осъществена от служители на отдел „Криминална полиция“ и Специализирани полицейски сили при ОД на МВР – Бургас.

Наказанията ще бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразуменията, които са одобрени от Районен съд – Бургас, са окончателни и имат сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.