По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Красимир К. и Станимир Г., обвинени в кражба, извършена при условията на опасен рецидив

12 Ноември 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Красимир К. и Станимир Г. Те са обвинени за това, че противозаконно отнели множество чужди движими вещи (на обща стойност 3575 лева). Престъплението е осъществено на 09.11.2020 г. в град Бургас. То е квалифицирано чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.1 и т.4, вр. чл.194, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.„а“ и б.„б“, тъй като то е извършено при условията на опасен рецидив и в съучастие на обвиняемите, като съизвършители.

По време на разследването е установено, че кражбата е извършена от апартамент, находящ се в ж.к. „Изгрев“. В жилището е проникнато, чрез използването на техническо средство – „трошач за секретни патрони“. Сред откраднатите вещи има множество бижута.

Припомняме, че обвиняемите бяха задържани при проведена специализирана полицейска операция, осъществена от служители на отдел „Криминална полиция“ и Специализирани полицейски сили при ОД на МВР – Бургас. 

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.