По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ганчо С., обвинен в кражба

19 Юни 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ганчо С. Той е обвинен за това, че противозаконно отнел мобилен телефон и други чужди движими вещи (всичко на обща стойност 137 лева). Престъплението е осъществено на 16.07.2019 г. в град Бургас. То е квалифицирано по чл.195, ал.1, т.3 и т.7, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.28, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

По време на разследването е установено, че кражбата е осъществена от офис на търговско дружество, което е с предмет на дейност спедиторски услуги. Обвиняемият е проникнал в него, чрез разрушаване на прегради – счупил е прозорец на входната врата и друг страничен прозорец, след което е отнел вещите.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Ганчо С. е извършил престъплението, за което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Ганчо С. може да се укрие или да извърши ново престъпление, тъй като обвиняемият има предходни осъждания.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.