По искане на Районна прокуратура – Бургас бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Янко К., обвинен в държане на метамфетамин

14 Февруари 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Янко К. Той е обвинен за това, че държал без разрешително 16.5 грама високорисково наркотично вещество – метамфетамин. Престъплението е извършено на 07.02.2020 г. в жилище, находящо се в гр. Бургас. Престъплението е квалифицирано по чл.354а, ал.1, т.3 от НК.

По време на разследването е установено, че наркотичното вещество се е намирало в три различни пакета. Общата им стойност възлиза на 414 лева.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Янко К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държаното обвинение е категоричен, че Янко К. може да извърши ново престъпление. Той мотивира тезата си с факта, че горепосоченото престъпно деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане на Янко К., постановено за престъпление по същия член от НК.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.