След внесено искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Али Ч., обвинен в нанасяне на средна телесна повреда, в условията на опасен рецидив, на млад мъж

2 Май 2019 г.

След внесено искане на Районна прокуратура – Бургас, на 30.04.2019г. съдът  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Али Ч., обвинен в нанасяне на средна телесна повреда, в условията на опасен рецидив, на млад мъж.

На обвиняемия Али Ч. е повдигнато обвинение за това, че на 23.04.2019г. в гр.Бургас в к/с “Меден Рудник“, в условията на опасен рецидив, чрез нанасяне на удари с юмруци в областта на лицето, причинил на Г.А. от гр.Бургас средна телесна повреда, изразяваща се избиване на горен преден десен зъб, довела до трайно затруднение на дъвченето -  престъпление по чл.131а вр. с чл.129 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.29, ал.І б.“А“ и б.“Б“ от НК.

        Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Али Ч. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

        Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Али Ч.

         Определението на Районен съд – Бургас е обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.